Посета ЊКВ Принца Владимира Београду, новембар, 2017.

10. и 11, новембрам  ЊКВ Принц Владимир је посетио Белград. Овом приликом, он је одржао серију састанака у свом кабинету, као и предавање у оквиру панел дискусије о пројекту Југославије. Један од састанака који је битан помена је био са Оцем Предрагом Поповићем, старешином цркве у Радовањском лугу и директором меморијалног центра и музеја Вожда Карађорђа чији је покровитељ Принц Владимир. Панел дискусија на највишем нивоу у којој је учествовао ЊКВ Принц Владимир и у оквиру које је одржао своје предавање је организована од стране Београдског стратешког дијалога а овогодишња тема је била историјски феномен Југославије.

Уручење покровитељства ЊКВ Принца Владимира, септембар, 2017.

13. септембра, 2017. је званично уручено покровитељство ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића Меморијалном комплексу Радовањски Луг. У оквиру овог комплекса се налази храм Светог Архангела Гаврила и музеј Вожда Карађорђа. Покровитељство над комплексом је у просторијама Кабинета Принца Владимира и Сувереног Војног Витешког Реда Змаја Оцу Предрагу Поповићу, старешини храма, уручио шеф кабинета ЊКВ Принца Владимира, г. Дејан Дамњановић.

 

Састанак са РОВС-ом, септембар, 2017.

Након парастоса руској Белој армији и генералу Пјотру Врангелу у руском храму Св тројице у Београду, одржан је састанак са представницима РОВС-а (Русский Обще-Воинский Союз). Састанак је одржан између Сувереног Војног Витешког Реда Змаја и Кабинета ЊКВ Принца Владимира и два представника РОВС-а који су након парастоса положили венац на гроб Генерала Врангела у руској цркви у Београду  у име организације чији је он оснивач. Генерал Врангел је основао Руски Опште Војнички Савез управо у Београду, 1924. године, на тај начин одржавши структуру Руске Царске Армије у емиграцији. Састанак који је одржан у нашим просторијама је дефинисао кораке будуће сарадње РОВС-а, Реда Змаја и Кабинета ЊКВ Принца Владимира, пре свега у вези помоћи Србима на Косову и Метохији  и пројектом поновног успостављања већег нивоа контроле над окупираном српском покрајином.

   

Посета Косову, јун, 2017.

11. и  12. Јуна, представници Сувереног Војног Витешког Реда Змаја и кабинета ЊКВ Принца Владимира су посетили Косово и Метохију.

Првог дана је одржан састанак у манастиру Бањска са Оцем Данилом, игуманом манастира. Договорени су пројекти за будућу помоћ у вези са наставком радова на манастиру и конаку а овом приликом је уручена и новчана помоћ у име реда и кабинета.

Истог дана је одржан састанак у Косовској Митровици са представницима Срба и елаборирани су планови за реакцију у случају могуће албанске агресије на српски део града који је упориште српског присуствау покрајини. Следећег дана организован је одлазак у Високе Дечане и разговор са братством манастира око помоћи српским енклавама као и самом манастиру. Овом приликом је такође уручена новчана помоћ манастиру.

Посета Принца Владимира, јун, 2017.

ЊКВ Принц Владимир Карађорђевић и ЊКВ Принцеза Бригита су од 9. до 12. јуна посетили Србију. Овом приликом, Принц Владимир је посетио свој кабинет у Београду и одржао низ састанака.

У организацији кабинета и Сувереног Војног Витешког Реда Змаја, организована је посета Опленцу и сусрет са челницима организација које подржавају ЊКВ Принца Владимира.

Овом приликом су детаљно разрађене стратешке и тактичке опције интензивирања присуства Принца Владимира у отаџбини као и оне у вези са помоћи Србима и манастирима на КиМ.