Устоличење Патријарха Порфирија у Пећкој патријаршији

Представник кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и командант Сувереног војног витешког реда змаја за Косово и Метохију Момчило Арлов је присуствовао устоличењу Његове светости Архиепископа пећког митрополита београдско – карловачког Патријарха српског господина Порфирија у Пећкој патријаршији. Наш представник је примљен код Његове светости где му је на почетку састанка уручио писмо са честиткама поводом устоличења од ЊКВ Принца Владимира. Његова светост је са своје стране упутио своје срдачне поздраве Принцу Владимиру.
Непосредно пре пријема код Патријарха Порфирија, господин Арлов се састао и са Игуманом Високих Дечана Савом Јањићем који је уз срдачне поздраве, упутио позив Принцу Владимиру да посети Високе Дечане.

Полагање венаца и парастос за погинуле борце херојске 125. моторизоване бригаде

Дејан Дамњановић, шеф кабинета ЊКВ Принца Владимира је данас поводом дана херојске 125. моторизоване бригаде присуствовао полагању венаца и парастосу за погинуле борце код споменика припадницима ове јединице у Крушевцу. Након тога имао је част да се обрати окупљенима у Спомен соби 125. мтбр у касарни Цар Лазар у Крушевцу и да том приликом пренесе поздраве херојској јединици али и свим другим јединицама и борцима из рата 1998. и 1999. године у име ЊКВ.

Након обраћања, у име ЊКВ Принца Владимира уручене су плакете Сувереног Војног Витешког Реда Змаја за херојску одбрану отаџбине генерал – мајору Драгану Живановићу, команданту ове јединице и одбране Кошара, Предрагу Дегенту, припаднику 63. падобранске бригаде и господину Николи Маринковићу.Саопштење поводом одлуке ЊКВ Принца Петра да пренесе право наслеђивања на ЊКВ Принца Филипа

Ми, потомци Краљевића Андреја породице Карађорђевић, у потпуности и свесрдно подржавамо одлуку најстаријег сина Принца Александра, ЊКВ Принца Петра да се званично и правно одрекне свог од Бога датог права примогенитуре и пренесе своје право наслеђивања будућег престола на његовог брата, ЊКВ Принца Филипа.

Захваљујемо се Његовој Светости Патријарху Порфирију на његовом благослову овог свечаног догађаја. Упућујемо честитке свим потомцима Краља Петра Другог радујући се заједничком раду са Принцем Филипом у смеру добробити српског народа окупљеног под заставом Карађорђевића.

Владимир, 01.05. 2022.

Васкршње обраћање ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића, 2022.

Браћо и сестре,

О највећем празнику ове 2022, о празнику победе живота над смрћу, дозволите ми да са Вама поделим неколико мисли о ономе што опажам као важно за све нас.

Пре свега, несумњиво је тешко опазити оно што је заиста битно у лавини бурних и драматичних слика које су пред нама, од непрестаних удружених напада атлантистичког света и терористичких власти у Приштини на преостале Србе у нашој јужној покрајини, преко насртаја на српски културни идентитет, језик, писмо, породицу и патријархалне темеље нашег народа, све до драматичних слика које нам долазе из ратом захваћене Украјине. Оно што ми се чини као подлога свега наведеног, или је можда срећнији термин као својеврсни принцип који као мрачна сенка испуњава наведено, је агресивни удар на наше биће. На сам наш идентитет. Овај агресивни удар којем смо изложени од 1999. до данас, као да доживљава својеврсну кулминацију у време рата у Украјини. Атлантистички свет жели да нам одреди ко нам је пријатељ а ко је наш непријатељ. Атлантистички свет хистерично жели да нас преуми и увери нас да нам је савезник, иако им је циљ око кога се веома агилно труде да нам ампутирају Косово и Метохију, а да су државе и народи који чувају наше националне интересе у Уједињеним Нацијама и шире, у ствари наши непријатељи. Атлантистички свет жели да се одрекнемо наших пријатеља и историјских савезника и самом том околношћу да сами себе осудимо на смрт. Они, о овом дану обележавања победе живота над смрћу, желе да се ставимо на страну смрти. Они нам желе супротност Васкрсу. Они нам желе полагано мрцварење до наше смрти. До наше смрти без Косова и Метохије, до усамљене смрти без пријатеља са којима пажљиво одгајамо пријатељство деценијама и столећима и без свега онога што смо били и што јесмо. И у томе рачунају на савезника – на наш страх. На страх пред њиховом подигнутом палицом којом прете да ће се обрушити на нас.

Имајући у мислима наведено, испричао бих Вам причу, браћо и сестре. Ову кратку причу сам чуо од мојих предака, она је вероватно настала у време пре Првог српског устанка а протагониста је један од хероја који су са мојим славним претком Карађорђем повели Србе ка слободи и држави. Призор који је видео у причи инспирисао га је да се не плаши. Оно што је видео инспирисало га је да по цену живота остане оно што јесте. Оно што је видео удахнуло му је дух косовских јунака са Газиместана.

Пре много времена, ловац је чуо чудан шум у шуми. Обазриво је тражио одакле долази, застајкујући да ослушне болно режање и рику и звук кидања грана и грмља. Потом се све утишало. Ловац је из знатижеље наставио да трага док није угледао призор пустошења и смрти.
Вук и јазавац су лежали мртви. Поред њих, лежала су још два мртва вука који су од рана у пределу врата искрварили до смрти. Свуда око њих, земља, дрвеће и трава одавали су знаке велике борбе, борбе до смрти. Међутим, оно што је одушевило ловца, била су два мртва борца. Јазавац је вилицом и даље стезао њушку вука, тако да су остали заувек спојени. Иако је вук раскомадао јазавца, ловац је могао да претпостави да мања животиња није хтела да попусти. Тако је јазавац вуку ископао очи и нанео му тешке ране на глави од којих је вук искрварио на смрт.
Ловац је отишао задивљен храброшћу јазавца и зарекао се да ће се угледати на њега. Јазавац, иако мањи и сам, до самог краја је остао веран ономе што је и био.

Христос васкрсе браћо и сестре!

Бог живи!

Владимир

Полагање венца, посвећивање улице и трибина поводом погибије Саше Иванковића на Кошарама 1999.

Јуче, на Лазареву суботу 2022, у Лазаревцу је одржано полагање венца, посвећивање улице и трибина поводом погибије на Кошарама 1999. борца из тог града Саше Иванковића. Шeф кабинета ЊКВ Принца Владимира, Дејан Дамњановић се обратио на трибини испред кабинета и Принца Владимира. Говорници су, поред бораца – хероја са Кошара, били генерал Драган Живановић, командант здружене одбране Кошара и пуковник Душко Шљиванчанин, командант 53. граничног батаљона на Кошарама.
Овом приликом су додељене и плакете за исказану храброст Сувереног војног витешког реда змаја неким од бораца са Кошара.
Битка и даље траје а ми ћемо се вратити на положај!