Гостовање Леонида Савина, јун, 2016.

Суверени Војни Витешки Ред Змаја је од 17. до 21. јуна 2016, био домаћин гостовања у Србији једног од најеминентнијих геополитичара данас, господина Леонида Савина из Москве. Господин Савин је први човек аналитичког центра Катехон и главни и одговорни уредник стручног часописа Катехон. Близак сарадник Професора Александра Дугина у више пројеката са евроазијским полазиштем.

Аутор је великог броја стручних текстова и неколико књига: “К геополитике“ 2011, „Сетевая и сетецентричная война. Введение в концепцию“ 2011, „От шерифа до террориста. Очерки о геополитике США“ 2012, „Сетецентрические методы в государственном управлении“ 2015, „Этнопсихология“ 2015.

Господин Савин је овом приликом у Србији одржао два предавања са темом „Руска геополитичка позиција и страна реаговања на њу“. Прво предавање је било у Нишу, 18. јуна и организовано је у сарадњи наше организације са Филозофским Факултетом у Нишу. Друго предавање је одржано у клубу „Зрно“ у Новом Саду, 19. јуна.

Поред овога, Суверени Војни Витешки Ред Змаја је одржао серију састанака са господином Савином на којима су дефинисани смерови даље сарадње у вези са интеграцијом Србије у евроазијски простор.

Comments are closed.